6 Mayıs 2012 Pazar

Süt Reklam Projesi :)

Ortalığın tam süt konusunda karıştığı bu günlerde, bitirme projemiz süt tüketimi ile ilgili geldi. Tamamen rastlantı tabi. Uluslararası süt federasyonu süt tüketiminin genç kızlarda ve kadınlarda artması için bir reklam kampanyası yapmak istiyor ve bizden de yardım istedi.

O sırada önceden hazırlanmış süt kampanyalarına bakarken, büyük bir olay olan 'Got Milk' kampanyasına rast geldim. Adamlar ne güzel iş çıkarmışlar ya, hepi topu Kaliforniya halkına süt tüketimi konusunda bilinçlendirme yapmak amaçlı oluşturulan kampanya sonrasında tüm dünyayı sardı. Problem ise, Kaliforniya'daki herkesin pepsi veya soda içmesiymiş.

Bunun içinde anket yapmışlar ve anket sonucunda herkesin evinde süt bulunduğunu ama sütün varlığının ancak süt bitince anlaşıldığını çıkarmışlar.

İlk reklam filmleri olan radyo yarışmasına katılan çocuğun telefon çaldığında ağzındaki yiyeceği süt ile götürmek isterken sütün bittiğini fark ettiği kampanyadır. Onun haricinde çizgi film gibi mizahi reklamları, ya da resimdeki gibi o günlerin en gündemdeki ünlülerine sütten bıyık yaptıkları reklamları var.

Velhasıl bakalım biz ne yapacağız kampanyada, son 3 hafta. Hangi ara durum analizi bitecek, kampanya stratejisi oluşacak da yaratıcıya geçip bir de prodüksiyon işini halledeceğiz.

Allah büyük ya :P


                                                                                   Üşengeç olan ben...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder