27 Mart 2012 Salı

VİRAL PAZARLAMA KABUSU!!!

Viral Pazarlama nedir sizce? Valla ben yaklaşık 3-4 senedir eğitimini alıyorum ama bugün hocamın (reklamcılık bölümü hocasıdır kendileri) çektiğimiz VİRAL videosuna, bu VİRAL değil demesiyle tüm geçmiş bilgilerimi sorgulama ihtiyacı hissettim.

Ama sadece hissettim. Çünkü ben hala çektiğimiz viral filmin tam anlamıyla doğru olduğuna inanıyorum. Maalesef ki mizah unsurunu düşük dozda verebildik bu yüzden hatamız varsa kabulümdür ama o bir VİRALDİİ!!!!

Viral nedir sorusuna gelecek olursak eğer, bence viral içerisinde bolca mizah ya da insanları o video yu birbirine göndermeye itecek herhangi bir farklılık barındıran gizli reklamdır. Gizli reklamdır diyorum çünkü markayı insanların gözüne sokmadan yapılır, hafiften alttan alttan verilir marka ve markanın içeriği. Bence işin özü budur.

Şayet yanlışım varsa da affola ;)

                                                                         Mezun olmak isteyen ben...

2 yorum:

  1. Bu işlerle ilgilenen biri olarak, benim bildiğim kadarıyla da senin dediğin gibi. :))
    Ayrıca hayalini kurduğum bölümü okuyan bir kişinin bloğunu okumak bana büyük bir zevk verdi. Bu bloğu takip etmeyi şimdiden çok sevdim ben. :))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım :) Reklamcılığı sevmene sevindim :) O zaman sana bu blogdan çok malzeme çıkacak :)) her gününü reklam projesi ile geçiren bir kişi olarak :)) Bir ay sonra mezun olacağım umarımmmm ömür boyu hep reklamcılık ile ilgili şeyleri İŞİM gereği yazabilirim :)) inş maşallah :)

    YanıtlaSil